Хотели Златоград


Община Златоград е южна община в Република България, намираща се на около 300 км от столицата - София и на около 70 км от международния курортен комплекс Пампорово. В близост е и до предвидените за изграждане международни коридори /Маказа/. На изток община Златоград граничи с общините Кирково и Джебел, на север с община Неделино, а на запад с общините Мадан и Рудозем. Южната и землищна граница съвпада с границата на Република България с Република Гърция. В административно отношение тя е в Смолянска област и е географски център на общини в Южна България. Административния център е град Златоград, най-южния български град, обединяващ около себе си девет населени места - Старцево, Долен, Ерма река, Аламовци, Цацаровци, Страшимир, Пресока, Кушла и Станково.
Територията на общината обхваща площ от 175,8 км2.
Община Златоград е с надморска височина от 385 до 1118 м. Град Златоград е най-ниско разположеното населено място в общината- 420-550 м. Релефът е планински, като на места рязко се променя - редуват се стръмни склонове и дълбоки долини.
През територията на Община Златоград преминава р. Върбица с обща дължина 98,1 км и с водосборна площ 1202,8 км2. Тя води началото си от вливането на реките Малка река и Голяма река в центъра на гр. Златоград. И двата притока имат нарушение на естествения си отток чрез съществуващите хидротехнически съоръжения - язовир “Златоград” на Малка река и хвостохранилище “Ерма река” на р. Ерма река - приток на р. Голяма река. Освен това притоци на р. Върбица са реките - Неделинска и Кушленска. Терасата на р. Върбица в местността “Пресека” се използува за водоснабдяването на гр. Златоград, посредством 4 бр. водовземни кладенци.
На територията на община Златоград се намират язовир “Златоград” и микроязовир “Хасидере”. Язовир Златоград се намира на 3,5 км. западно от гр. Златоград по посока на село Аламовци. Въведен е в експлоатация през 1968 г. Изграден е за осигуряване на промишлено водоснабдяване на “Горубсо” и за питейни нужди на с. Ерма река. Короната на стената е с дължина 146 м, ширина 5 м и височина 52 м. Денивелацията между кота корона и кота преливник е 2,5 м. Завирения обем на язовира е 38,20 . 106 m3.
Микроязовир Хасидере е с площ 26,73 км2 с завирен обем – 4,4 . 106 m3 , височина на стената 52 м и дължина 146 м.

На територията на общината се намират находища на оловно цинково руда с високо съдържание на рудата – 60% олово и 30% цинк. Експлоатацията на залежи се осъществяваше от “Горубсо – Златоград” АД.
Към подземните богатства може да се отнесе и геотермалното находище на гореща минерална вода в Ерморечието. Статичните запаси са около 200 .106 m3 . Температурата на водата е 80 – 100 0С, а динамичните запаси 30 – 100 л/сек , средно 60 л/сек. Химичният състав на водата е сходен с този на изворите в Беденските минерални бани и село Баните - Смолянска област. Водата е с добри питейни качества и може да се използва за лечение.

 Хотели Къща за гости


Андреева къща, Къща за гости Райчеви, Етнографски Ареален Комплекс – Златоград,

Хотели ★★


самостоятелни стаи Галина,

Хотели ★★★


Вила Белавида, Пачиловската Къща, Хотел Кристал, Младенова къща, Хотел Флора, Александрови къщи, Комплекс Ягнево, Хотелски комплекс Еди,

Специални оферти  Џрепоръчано от Хотелсбг.нет
Елегантни и официални покривки за маса
Елегантни и официални покривки за маса

от
15 лв

Подходящи за хотели и заведения. Подходящи за дома и за вилата.

Виж офертата
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж

от
9 лв

Покривки за маса - кръгла, правоъгълна, елипса.

Виж офертата
Български спални комплекти
Български спални комплекти

от
48 лв

Изискани форма и цветове, които се запазват при пране.

Виж офертата
Халати за баня
Халати за баня

от
22 лв  

Пухкави халати за баня, за плаж, за басейн. Домашни халати

Виж офертата
Сутиени - луксозни и евтини
Сутиени - луксозни и евтини

Сутиени в различни ценови категории

Виж офертата
Луксозно перде
Луксозно перде

 

54 лв

Бежово едининично перде с апликация фигурална органза.

Виж офертата
Мъжки плувни шорти
Мъжки плувни шорти

 

43 лв

Бански за мъже. Колекция 2016. Български

Виж офертата
Мъжки бански
Мъжки бански

от
20 лв

Елегантни мъжки бански, произведени в България

Виж офертата