Хотели Широка Лъка


Село Широка Лъка е известно със своите автентични родопски къщи. През зимата селцето е притихнало под снежната си завивка. Църквата “Св. Богородица” от 1884 г. е била построена само за 38 дни. Очарование на това кътче придават и старите каменни мостове, огънати над р. Широколъшка.
Опиянявали ли сте се някога от трелите на родопската каба гайда? Протяжната й песен се рее високо над възвишенията на Родопа планина, обгръща просторни пасища и долини, за да се слее с ромола на бистроструйната Широколъшка река. Накацали по планинските склонове от двете страни на бреговете й, се белеят старинните къщи на Широка Лъка. Селото, прочуто с автентичния си фолклор, е родно място на няколко поколения известни български гайдари, а възпитаниците на широколъшкото Средно музикално училище популяризират родопската музика далеч зад граници.Не случайно Широка Лъка е обявено за архитектурен и фолклорен резерват, а славата му като райски кът за отдих привлича хиляди гости от страната и чужбина. Най-старите къщи в селото са изградени от камък и дърво в началото на 18-ти век. Зад дебелите зидове, криещи дворовете от хорските очи, надничат увенчани с високи комини двуетажни постройки с еркери и вътрешни дървени стълбища. Във всеки дом е имало долапи, скрити в стените, както и малка изба със скривалище, осигуряващо сигурна закрила от набезите на османския поробител. Хората в Широка Лъка се гордеят със своята църква "Св. Богородица" от 1834 г., която била издигната с неимоверни трудности само за 38 дни - колкото е разрешавал турският ферман. Предполага се, че е изографисана от известния майстор Захари Зограф и брат му Димитър - представители на Самоковската художествена школа. В близост се намира и старото училище, построено през 1878 г.- непосредствено след освобождението на България от османско иго. В сградата на т.нар. Згуровски конак е разположен етнографският музей на Широка Лъка, представящ бита на нашите предшественици през епохата на Възраждането.


Хотели без категория


Стаи за гости Василка,

Хотели Къща за гости


Арбашевата къща, Вила Марияна, къща за гости "Чаршията", kъща за гости Чаршията, Арт къща "Българче"- с. Широка Лъка, Вила Степет, Къща за гости "Яна", Къща за гости Джеймс,

Хотели ★


Къща ГЕРИ,

Хотели ★★


Самостоятелни стаи Мария, Семеен хотел Мандрата, Семеен Хотел Калина,

Хотели ★★★★


Широка лъка, Хотел Широка лъка,

Специални оферти  Џрепоръчано от Хотелсбг.нет
Елегантни и официални покривки за маса
Елегантни и официални покривки за маса

от
15 лв

Подходящи за хотели и заведения. Подходящи за дома и за вилата.

Виж офертата
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж

от
9 лв

Покривки за маса - кръгла, правоъгълна, елипса.

Виж офертата
Български спални комплекти
Български спални комплекти

от
48 лв

Изискани форма и цветове, които се запазват при пране.

Виж офертата
Халати за баня
Халати за баня

от
22 лв  

Пухкави халати за баня, за плаж, за басейн. Домашни халати

Виж офертата
Сутиени - луксозни и евтини
Сутиени - луксозни и евтини

Сутиени в различни ценови категории

Виж офертата
Луксозно перде
Луксозно перде

 

54 лв

Бежово едининично перде с апликация фигурална органза.

Виж офертата
Мъжки плувни шорти
Мъжки плувни шорти

 

43 лв

Бански за мъже. Колекция 2016. Български

Виж офертата
Мъжки бански
Мъжки бански

от
20 лв

Елегантни мъжки бански, произведени в България

Виж офертата