Хотели Паничище


Планинският курорт ПАНИЧИЩЕ е разположен на 1350 м надморска височина в Северозападна Рила, на 10 км от Сапарева баня.
Паничище носи името на близкото тектонско езеро, което има формата на паница. Това езеро е най-ниското от Рилските езера. В него се влива част от водата на р. Перущица. Недалеч е и Сухото езеро, което поради естествения си дренаж не задържа вода и много прилича на амфитеатрален стадион. Останалата част на местността Паничище е заета с обширни поляни и иглолистна гора.
Разнообразните релефни форми, надморската височина, големият брой слънчеви дни и продължителното задържане на снежна покривка създават благоприятни условия за целогодишната посещаемост на курорта.
За скиорите и любителите на други зимни спорове са изградени няколко ски писти – за начинаещи и напреднали Аджера, Бекяра и дълга 5000 метра писта за дълго бягане. Отвесният склон при хижа Седемте рилски езера  е тръпка  за тези, които предпочитат екстремното ски спускане по необработен терен, добиващо все по-голяма популярност.
Изготвен е идеен проект за кабинков лифт Сапарева баня – Паничище и изграждане на нови ски писти и съоръжения към тях. Ако тези идеи намерят практическото решение, това ще превърне курортното селище в много добър зимен курорт, предлагащ на своите гости ски туризъм + рехабилитация и SPA- услуги с минералните води на Сапарева баня.
За тези, които предпочитат топлите месеци за опознаване на красотата на Рила планина, районът предлага голямо разнообразие от пешеходни маршрути с различна степен на трудност.
Алея на здравето - обиколка на Паничище
Паничище - х. Пионерска - 1 час.
Паничище - Сапарева баня - 1,30 - 2 часа.
Паничище - х. Скакавица - 2 часа.
Паничище - х. Скакавица - Скакавишки водопад - 2,30 часа.
Паничище - х. Рилски езера - 4 часа.
Паничище - х. Рилски езера - х. Седемте езера - 6 часа.

Безспорно най-интересни за туристите са маршрутите до Седемте рилски езера, най-живописната езерна група в Северозападна Рила. Седемте ледникови езера, разположени в най-големия рилски циркус, пленяват с красотата и уникалността си. Разположени са амфитеатрално в следната последователност: Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното. Разликата между най-горното /2535 м н.в./ и най-долното езеро /2095 м н.в./ е повече от 400 м.
През месец август колорит в района на езерата внасят многобройните симпатизанти на Бялото братство от страната и чужбина. На 2300 м надморска височина те прекарват около 30 дни в съзерцаване на природата и самовглъбяване.
В ранните утрини, на фона на изгряващото слънце и потопени в музиката, учениците и последователите на Петър Дънов изпълняват красивите движения на паневритмията, (ритуален танц пресъздаващ хармонията между човека и природата) . Дори за непросветения турист гледката е изключително вълнуваща и запомняща се.Хотели ★★★


Хотел Доротея, Хотел Контекс, Хотел Балкан-фарма, Хотел Лира, Хотел Енергоремонт,

Специални оферти  Џрепоръчано от Хотелсбг.нет
Елегантни и официални покривки за маса
Елегантни и официални покривки за маса

от
15 лв

Подходящи за хотели и заведения. Подходящи за дома и за вилата.

Виж офертата
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж

от
9 лв

Покривки за маса - кръгла, правоъгълна, елипса.

Виж офертата
Български спални комплекти
Български спални комплекти

от
48 лв

Изискани форма и цветове, които се запазват при пране.

Виж офертата
Халати за баня
Халати за баня

от
22 лв  

Пухкави халати за баня, за плаж, за басейн. Домашни халати

Виж офертата
Сутиени - луксозни и евтини
Сутиени - луксозни и евтини

Сутиени в различни ценови категории

Виж офертата
Луксозно перде
Луксозно перде

 

54 лв

Бежово едининично перде с апликация фигурална органза.

Виж офертата
Мъжки плувни шорти
Мъжки плувни шорти

 

43 лв

Бански за мъже. Колекция 2016. Български

Виж офертата
Мъжки бански
Мъжки бански

от
20 лв

Елегантни мъжки бански, произведени в България

Виж офертата