Приходи от туризъм: очакван ръст и за зимата

Новини


Дата: 10-11-2016

Приходи от туризъмИнкасираните приходи от туризъм през сезон лято 2016 показаха няколко особени характеристики на българските компании, които са в сферата на отдиха.

Първо, те са се научили да се възползват от ситуацията. Както се казва, този път взеха парче от баницата, поднесена им на тепсия. Безспортно, сравнително силният туристически сезон ще се отрази позитивно на финансовото им състояние. Радостта се акомпанира и от надеждата зимният сезон да е също така силен.

Фирмите, които развиват дейност в хотелиерството се научиха да застраховат. Дали това ще е застраховка имущество, или туристическа застраховка, дали договорът ще е сключен като онлайн застраховки или просто ще сеподписва в офис на фирма, то защитата е сигурна.

Друго, на което се научиха хотелиерите е хигиената, чистотата и малките гъделчета, които да предложат на своите туристи. Повечето залагат на фирми за почистване

Голяма част от тези, които предлагат през зимните месец и абонаментно почистване в София, през лятото правят свои изнесени офиси по морето. В тях се предлага услугата професионално почистване на хотели и ресторанти. По този начин, нашите туристически обекти вече не отстъпват на своите колеги от Турция и Гърция.

Персоналът на хотелите също се старае. Не остава стая без сменен спален комплект, при това в повечето случаи местата за нощувка са снабдени с нови памучни спални комплекти.

Според специалистите в бранша, около 73% от приходите в туризма в България се правят по морето.  Според известната дотук информация, летният е приключил с 20,3 % ръст на приходите.

Престои старта на активния зимен туристически сезон. Там също имаме големи очаквания. Започна и активното търсене на оферти за Коледа и Нова година

 

Желанието на собствениците и мениджърите на хотели в Пампорово, Боровец и другите зимни курорти, е да се позиционират сред високия клас туристи.

 

Какво можем да кажем за българите. Те са онези благодатни почиващи, които по време на ваканция не жалят средства за развлечения. Това го прави желани клиенти в Южните ни съседки, а също така по зимните курорти на Австрия и Швейцария. Те обаче избират едно от двете – или истинска почивка, с гмуркания и чудесен слънчев тен, или прекрасни ски писти и греяно вино.

 

А тези, които остават в къщи прекарват времето си сред комфорт, пред камината или телевизора, сред традиционните вече коледни покривки за маса, коледни калъфки и подаръци.

 

И тази година ще бъде така.


Инкасираните приходи от туризъм през сезон лято 2016 показаха няколко особени характеристики на българските компании, които са в сферата на отдиха.


Специални оферти  Џрепоръчано от Хотелсбг.нет
Елегантни и официални покривки за маса
Елегантни и официални покривки за маса

от
15 лв

Подходящи за хотели и заведения. Подходящи за дома и за вилата.

Виж офертата
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж
Покривки за маса - шеби шик, рустик, винтидж

от
9 лв

Покривки за маса - кръгла, правоъгълна, елипса.

Виж офертата
Български спални комплекти
Български спални комплекти

от
48 лв

Изискани форма и цветове, които се запазват при пране.

Виж офертата
Халати за баня
Халати за баня

от
22 лв  

Пухкави халати за баня, за плаж, за басейн. Домашни халати

Виж офертата
Сутиени - луксозни и евтини
Сутиени - луксозни и евтини

Сутиени в различни ценови категории

Виж офертата
Луксозно перде
Луксозно перде

 

54 лв

Бежово едининично перде с апликация фигурална органза.

Виж офертата
Мъжки плувни шорти
Мъжки плувни шорти

 

43 лв

Бански за мъже. Колекция 2016. Български

Виж офертата
Мъжки бански
Мъжки бански

от
20 лв

Елегантни мъжки бански, произведени в България

Виж офертата